fredag den 9. oktober 2015

CARMACARROTCAKE


Mmmmhmmm! Er der noget bedre end en lækker, spongy, saftig, krydret og velsmagende gulerodskage med et fedt lag frosting på toppen?... Næh! Og det var faktisk netop sådan en Amalie og jeg sad og smaskede i os da vi besluttede os for endelig, at gå sammen om at skabe denne fantastiske blog og et skønt og behageligt univers til alle vores store passioner. Derfor skal I da heller ikke snydes for at tage del i lækkerlighederne. I dag i form af verdens bedste gulerodskage! Portionsstørrelsen er til en enkelt normal springform.

I skal bruge til kagen:
  • 225 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 dl rapsolie (eller anden olie uden smag)
  • 3 æg
  • 375 g gulerødder (revet og uden skræl 275 g)
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk revet muskatnød (stødt kan også bruges i mangel på bedre)

Til frådern-frosting:
  • 150 g flødeost (er selv tosset med Philadelphias Originale - aldrig light til frosting!)
  • 100 g smør
  • 250 g flormelis (hæld endelig mere i indtil den er stiv nok .. ;P )
  • saften fra 1/5 økocitron
  • revet skal fra en 1/5 øko citron
  • revet skal fra en hel øko appelsin til pynt




How to? Tænd ovnen på 185 grader. Bland brun farin, vaniljesukker, rapsolie, æg, og revet gulerod i en skål. Derefter hvedemel, bagepulver, natron, salt, kanel og revet muskatnød i en anden skål. Rør derefter indhold fra begge skåle godt sammen i en.


Smør din springform med lidt olie og hæld dejen i. Bag i 30-40 min. Depending on the oven.

Brug tiden her på fråden-frostingen. Bland alle ingredienserne sammen og pisk i min. 5 indtil nogenlunde stiv. Tilføj gerne mere flormelis om nødvendigt.

Lad kagen køle, og pynt først når den er kold. Jeg har brugt en tyllepose til at lave dutterne, men man kan også bare klaske herligheden på med en spatel. Riv til sidst lidt appelsinskal på toppen, som prikken over i’et. Og så - SPIS!

(OBS! Er endnu bedre dagen efter, når den har fået lov at sætte sig. Opbevar køligt.)

Håber I vil nyde den lige så meget som mig.

//Caroline

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv her ...