fredag den 4. december 2015

JULEOPSKRIFT: LÆKRE LAKRIDSSMÅKAGER

Det er jul og det cool. Det er decembermåned, og ingen december-jule-hygge-nisse-måned uden lækre julesmåkager. Og det er skam ikke fordi jeg er ikke er helt tosset med klejner og brunkager - men kunne det ikke være lækkert at prøve noget andet? Jeg vil derfor i dag dele min yndlings julesmåkage opskrift med jer. Rigtig lækre og smagfyldte lakrids julesmåkager.

Du skal bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g lakridspulver
  • 375 g koldt smør
  • 500 g rørsukker
  • 2 æg

How?

Tænd ovnen på 180 grader(varmluft). Sigt hvedemel sammen med bagepulver, og tilsæt lakridspulver og smør. (Det er en god idé at dele smørret i mindre dele inden det blandes i). Brug dine fingre og ælt ingredienserne sammen, eller tag en røremaskine og rør godt til smørret er kørt ud. Tilsæt sukker og æg.
Rør indtil alle ingredienser er blandet og dejen har samlet sig.
Del dejen op og rul i pølser, og skær skiver på cirka 1 cm tykkelse og læg på pladen.

TIP! Det kan virkelig svare sig, at lave dejen dagen før, overtræk pølserne i film og læg i køleskabet - på den måde er de helt klar og faste til at blive skåret ud dagen efter.

Bag i 8-10 min afhængig af ovnen. Hold øje med dem, og tag dem ud når de begynder at blive gyldne og har fået minimal brun farve i kanten. Læg til afkøling på bagerist.
Og så ... SPIS!

//Caroline

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv her ...